Vår filosofi och idé

Vi på medibalans försöker kombinera det bästa från två världar. Vi anser att både den traditionella skolmedicinen och den urgamla naturmedicinen har förtjänster som är väl värda att ta vara på.

Ett exempel är en person som brutit ett ben eller en arm, för att få bästa möjliga vård åker man till ett sjukhus för att få benbrottet gipsat. Där stannar normalt sett den traditionella läkekonstens förmåga och man kan låta naturmedicinen/näringsterapi ta vid för att hjälpa kroppen med läkningen så att det går snabbare och med ett bättre resultat.

Människokroppen är en mycket komplicerad organism och det finns många samband och funktioner som man ännu inte har full förståelse för. Genom att kombinera traditionell medicin med naturmedicin/näringsterapi och med en ödmjuk hållning kan mycket åstadkommas för att öka välbefinnandet för många människor. Detta synsätt där man förenar och samarbetar för patientens bästa med det bästa från två världar kallas funktionsmedicin. Grundorsaken till problemen behandlas och man behandlar inte bara symptom.